• romana
  • english

search

Info eveniment:

  • 03.04.2015 - 16.04.2015
  • 03.04.2015
  • Biblioteca Județeană "Octavian Goga" Cluj-Napoca

Expoziția de fotografie "Misterele Styxului", Mircea Anghel (Craiova)

"...Tot ce mă înconjura era aproape ireal și cu fiecare metru parcurs mi se releva altă lume, pe care nu o mai văzusem înainte...

...Primul și cel mai puternic impact asupra mea, l-a avut imaginea crucilor celor „trecuți dincolo”, așezate cuminți pe pomi, la capătul podului...

...Oamenii locului obișnuiesc să pună la capul podurilor crucile „celor ce au fost” tocmai pentru că au convingerea că astfel, sufletele celor „adormiți”, vor fi trecute „dincolo”, pe pod sau de luntrașul Caron cu luntrea sa. Și pentru ca acesta să fie plătit pentru „cursa” ce o face, se pune în buzunarele morților sau chiar în sicrie, o sumă modică de bani..."

Așa este „trecerea Styxului”.

Văzută, înțeleasă și transmisă de artistul fotograf, Mircea Anghel, afiap, subtil interpret al unor momente inedite generate de...imaginile unui vechi pod pietonal pe cabluri, peste râul Jiu, pod aflat în apropierea comunei Bâlta de lângă Filiași. Fantomatica punte acum nu mai există. A dispărut. De parcă nici nu a fost.

Asociația ArtImage Cluj-Napoca vă invită vineri 3 aprilie 2015 la ora 18.00 în Foaierul Bibliotecii Județene „Octavian Goga” din Cluj să descifrați misterul fotografiilor pe care autorul le-a constituit intr-un eseu, povestind.