• romana
  • english

search
Ardeleni în Himalaya - Fotografie și Film

Info eveniment:

  • 20.04.2017 - 22.04.2017
  • 20.04.2017 , ora 18.00
  • Foaierul Bibliotecii Județene ”O.Goga”, Calea Dorobanților nr.104

Descarcă

Ardeleni în Himalaya - Fotografie și Film

EVENIMENT FOTOGRAFIC
ARDELENI ÎN HIMALAYA
20 aprilie 2017


Despre:

Himalaya este mai mult decât un obiectiv turistic, este un loc pe Terra cu suflet şi spirit unde se întâlnesc oameni cu suflet şi spirit.
Evenimentul propus adună 5 ardeleni care, călcând aceste locuri, aduc prin gândurile şi trăirile lor fotografie şi film pline de suflet şi spirit.

 

Prezintă:
Mihai MOICEANU (Brașov) – ”… o prezenţă sclipitoare în galeria marilor fotografi profesionişti din România prin modalitatea de expresie, prin subiectele abordate, dar mai ales prin marea sa generozitate de a lega oameni şi locuri de lumină." Dan Iancu

”Recunosc ca sunt un călător pasionat, iar fotografia este cel mai grozav mijloc de a cunoaşte în profunzime locurile pe care le străbat.
Organizarea unei calatorii fotografice nu se face în pripă, pe ultima sută de metri. De multe ori pornim către destinaţii deosebite şi e păcat să nu ne documentam in prealabil despre ceea ce avem de vizitat”. M.M., ”Călătorul fotograf”

Paul PASZTOR (Șimleul Sivaniei) - absolvent al Şcolii de fotografie ArtImage Cluj-Napoca, fost membru activ ArtImage Cluj-Napoca
”Fotografia este pretextul, este drumul şi nu destinaţia. Fotografiez din pasiune, ceea ce-mi place şi/sau mă interesează.”

Ioan FLOREA (Alba Iulia) - partener şi prieten al Asociaţiei ArtImage Cluj-Napoca, iubitor de natură şi imagine materializată prin film, apariţie de excepţie în panoplia celor ce au de zis ceva cu tărie şi prestanţă

Marian IANCĂU (Cluj-Napoca) - membru activ al Asociaţiei ArtImage Cluj-Napoca
”Un proverb sanscrit spune ... ...
Fotografia este reverberația vizuală a unui muritor călător pe aceste meleaguri, descriind nu peisajul, ci trăirea, nu fizicul, ci spiritul. Bucuria sufletului va fi, când veți descoperi că...<<Frumusețea este în ochii celui care privește>>".

Cătălin BIA (Cluj-Napoca) - ”... Nu cred că, dacă ar fi trăit în Tibet, Cătălin ar fi ajuns un călugăr budist. Trăind însă în România, în două epoci succesive şi ireconciliabile, dar tot timpul în adevăr, credinţă şi demnitate, el a acumulat o pace şi o linişte care îl situează între cei mai înţelepţi tineri (încă) din generaţia sa.” Vasile Gogea

________

PROGRAM
________

EXPOZIȚIE DE FOTOGRAFIE ȘI PROIECȚIE DE FILM

Când: Joi, 20 aprilie 2017
Unde: Foaierul Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga” Cluj

Evenimente:
Ora 18.00: Vernisajul Expoziţiei de fotografie „Ardeleni în Himalaya”
Expun: Mihai Moiceanu Braşov, Paul Pasztor Şimleul Silvaniei, Marian Iancău, Cluj-Napoca, Cătălin Bia, Cluj-Napoca
Ora 19.00: Proiecție film „Om Mani Padme Hum”, prezintă: Ioan Florea, Alba-Iulia

Accesul la cele două evenimente este gratuit, fără înscriere prealabilă!